Our Company
Our Company
X

About us

Our Company

Group Vandamme is een familiale onderneming actief in het produceren en raffineren van plantaardige oliën. Het begin van ons engagement in de wereld van plantaardige oliën gaat terug tot 1903.

Het succes van een bedrijf wordt gecreëerd door de mensen die er werken. De medewerkers maken Group Vandamme een flexibel en innovatief bedrijf.

Ons doel is dat de mensen niet alleen een bijdrage leveren maar er ook leren , groeien en er trots op zijn om te werken bij Group Vandamme . We zijn ons ervan bewust dat het welzijn van de medewerkers hand in hand gaat met het succes van de onderneming.

Het ontstaan van de groep Vandamme gaat terug tot 1903 toen Louis Vandamme in Zulte een olie- en bloemmolen aankocht. Louis vertegenwoordigde zelf reeds een derde generatie molenaars. Gelegen in het hart van de vlasstreek langs de Leie werd toen het lijnzaad uit de lokale vlasteelt verwerkt.

Toen in de zestiger – en zeventiger jaren de vlasnijverheid in Vlaanderen geleidelijk verdween werd overgeschakeld op andere oliezaden. Met de opkomst van de zetmeelindustrie die een grote groei kende door de lancering van zoetstoffen op basis van maïs (glucose – en later fructose stropen) kwamen meer maïskiemen beschikbaar op de markt en groeide de specialisatie in de verwerking van deze kiemen.  Samen met onze klanten evolueren wij mee in meer gespecialiseerde oliën als HO zonnebloem olie en GMO-vrije soja olie, rijk aan omega-3 vetzuren. De fabriek in Hongarije is tevens één van de belangrijke producenten van Europees, GMO-vrije sojaschroot. De fabriek is dedicated, non-GMO en werkt onder het Donau Soja label. Beide fabrieken zijn FCA/GMP+ en FSSC22000 gecertificeerd.