Facilities
Facilities
Facilities
Facilities
X

About us

Facilities

De twee vestigingen van Group Vandamme zijn gelegen in België en Hongarije. In beide vestigingen staat een crush- en een extractie afdeling. In Deinze is bovendien ook een raffinaderij gevestigd.

De twee productie-eenheden zijn  Oliefabriek Vandamme nv en Vandamme Hungaria Kft. Daarnaast is er ook nog een handelsactiviteit met Veda Trading nv.

In België is er productie van maïskiemen en zonnebloemolie, in Hongarije wordt olie gewonnen uit sojabonen en maïskiemen.

Op vandaag is de Group Vandamme marktleider in de productie en raffinage van maïsolie in Europa.

De twee fabrieken zijn bewust gelegen langs waterwegen. De binnenvaart is een snel en milieuvriendelijk alternatief dat andere vormen van transport kan vervangen of aanvullen. Voor Group Vandamme is het een duurzaam transportmiddel dat betrouwbaar en veilig is met talloze economische, ecologische en maatschappelijke voordelen. De fabriek in  België bevindt zich langs de belangrijke Seine-Schelde verbinding. De locatie in Hongarije is gesitueerd langs de Donau die de belangrijkste verbinding tussen West – en Oost-Europa vormt.

 

Zowel grondstoffen als afgewerkte producten worden in beide fabrieken via het water aan- en afgevoerd.

Onze fabriek in Hongarije beschikt over een rechtstreekse spoor aansluiting voor de ontvangst en verzending van grondstoffen. Plantaardige oliën worden verladen in dedicated rail tank cars of in flexitank containers voor de overzeese exportmarkten.

Teneinde de logistiek impact van onze activiteiten zo laag mogelijk te houden werd geïnvesteerd in ruime opslag in zowel horizontale als verticale silo’s zodat de grondstoffen reeds bij de oogst op de sites kunnen worden ontvangen .Dit laat ons tevens toe de kwaliteit van onze grondstoffen te monitoren vooraleer deze te verwerken. Deze investeringen kaderen in de bedrijfsvisie om de maatschappelijke en omgevings impact  zo laag mogelijk te houden en terzelfdertijd kwaliteit en flexibiliteit te maximaliseren.